Sunday, February 1, 2009

Adun Hilang - Umno, Be End.

Police report to be lodged over missing PKR men (updated)

Perang psikologi antara 2 kem politik di Perak tidak terhenti dengan pengunduran Pengerusi Perhubungannya Datuk Seri Tajul Roslidan diganti dengan Najib Tun Razak Kemasukkan Datuk Nasirudin Hashim menjadi anggota Parti Keadilan Rakyat minggu lepas mengingatkan kita kepada “counter attack” yang di buat oleh kepimpinan baru Umno/Be End Perak.

Yang jelas Datuk Seri Tajul Rosli menjadi kelu bila tarikh 31 Ogos 2008 berlalu tanpa seorang anggota Pakatan bertukar parti. Beliau kemudiannya dikaitkan dengan konspirasi rasuah ke atas 2 adun Pakatan Rakyat yang kebetulan hilang sehingga tarikh ini. Kita tidak pasti adakah rakyat Perak percaya beliau tidak terlibat setelah beliau juga bersumpah.

Sebagaimana peringatan Penasihat Keadilan Datuk Seri Anuar Ibrahim, Umno/Be End yang bakal diterajui oleh Najib Tun Razak akan menjadi lebih agresif dengan tindakan dan provokasinya terhadap lawan. Ingat, Najib belum lagi bersih dengan isu pembunuhan Altantuya dan Sumpah laknat Saiful Bukhari.

Maknanya, Najib sanggup melakukan apa saja untuk berkuasa. Bukankah Najib baru mengambil alih teraju Umno Perak. Adakah kehilangan 2 orang adun PKR sebagai sulung tangan Najib di Perak?

Kerajaan Pakatan Rakyat Perak yang diketuai oleh Datuk Seri Nizar wajar melihat kehilangan 2 orang adun berkenaan adalah permainan Umno/Be End kerana mereka ada pengalaman . Perkembangan terkini juga adalah ke arah itu. Maka kita tunggu dan lihat perkembangannya. Kita yakin satu perlawan yang lebih seru dan menarik akan terjadi.

No comments: